Agenda întâlnirii pe teme economice organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș

11 februarie 2022

Întâlnirea pe teme economice orgnizată astăzi, 11 februarie 2022 a reunit alături de parlamentarii județului Argeș, pe reprezentanții Consiliului Județean Argeș, Instituției Prefectului din Județul Argeș,  Primăriei Pitești și primăriilor orașelor din Argeș. Din partea CCIA Argeș au participat Dl. George Caval, Președintele CCIA Argeș, Dl. Ion Brănescu, Vicepreședinte CCIA Argeș, Dl. Nichita Sandu, Vicepreședinte CCIA Argeș, Dl. Silviu Badea, Director General Grupul Industrial Componente, Dl. Iulian Albu, Director Adjunct Afaceri Publice DACIA, Dna. Olimpia Doru, New Design Composite, Dl. Alin Andreescu, Director Productie Sisteme de Productie Cablaje. De asemenea, au răspuns invitației noastre și au participat la întâlnire Dl. Vlad Niculae Ștefan, Secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și Dl. Cantemir Ciurea-Ercău, Președintele Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare.

În deschidere, a fost salutată disponibilitatea parlamentarilor, Primarilor și reprezentanților mediului de afaceri de a participa la întâlniri pe teme economice. Dialogul dintre reprezentanții administrației și cei ai mediului de afaceri, a abordat teme variate, de la proiecte de interes pentru comunitățile locale (infrastructură, proiecte finanțate prin Programul Anghel Saligny/ PNRR) și până la subiectul care arde pe toată lumea – situația prețurilor la energie electrică și gaze, care prin nivelul uriaș la care au ajuns, ne afectează pe toți.

A fost atins din nou subiectul turismului și al potențialului uriaș pe care Județul Argeș îl are în acest domeniu – de la Transfăgărășan, domeniul schiabil din nordul Argeșului și până la drumul celor ”3 capitale istorice – Câmpulung – Curtea de Argeș – Târgoviște”, investiții care odată realizate ar putea să pună Argeșul pe primele locuri în țară și în Europa din punct de vedere al turismului.

La rândul său, reprezentantul Automobile Dacia, Dl. Iulian Albu – Director Adjunct Afaceri Publice Dacia a pus în discuție necesitatea unor investiții în infrastructura rutieră (Centura de Vest a Municipiului Pitești, realizarea unei noi bretele de acces pe autostradă, în zona Podul Viilor) dar și necesitatea imperioasă ca statul să susțină industria și după încetarea stării de alertă, deoarece deși criza sanitară pare a fi depășită, crizele de energie, de materii prime, de forță de muncă, etc,  vor rămâne de actualitate...

În încheiere, Președintele CCIA Argeș a salutat deschiderea pentru dialog a tuturor participanților și nota constructivă în care s-au desfășurat discuțiile. În asentimentul tuturor participanților, s-a propus ca acest gen de reuniune să se facă cu o frecvență mai mare, pentru a putea să se urmărească mai bine evoluția și stadiul de realizare a proiectelor propuse.