Despre noi

ÎMPREUNĂ PENTRU AFACEREA TA!

CCIA Argeș – Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș

Suntem o organizație neguvernamentală, autonomă, nonprofit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce reprezintă, sprijină și apără interesele comunității de afaceri din Argeș.

CCIA Argeș este cea mai mare organizație de susținere și de promovare a afacerilor din Argeș și reprezintă Vocea Mediului de Afaceri argeșean.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș face parte din Sistemul Cameral Românesc care cuprinde: Camera de Comerț și Industrie a României – Camera Națională, camerele de comerț județene și a Municipiului București și camerele de comerț bilaterale.

0
Anul înființări
0
+
Membri & Parteneri
0
+mil€
cifra de afaceri a membrilor noștri

MISIUNE & VALORI

Promovăm și reprezentăm comunitatea de afaceri

Misiunea noastră este ca prin activitatea permanentă să contribuim la promovarea intereselor membrilor noștri în direcția dezvoltării comerțului, industriei, agriculturii și serviciilor, corespunzător cerințelor economiei de piață și sprijinirea lor în raporturile cu autoritățile române și cele din străinătate. Camera de Comerț este o instituție-emblemă în lumea civilizată, cu un prestigiu extraordinar, o instituție care se confundă cu istoria României moderne; vorbim despre o instituție prezentă în toate țările dezvoltate, un punct de reper vital, un barometru al economiei și un partener al mediului de afaceri.

Este un factor activ, alături de administrația locală și de mediul politic, extrem de implicat și prezent în tot ce are legătură atât cu partea economică cât și cu subiectele de interes local. Este instituția care prin tradiție, rețea, afilierea la nivel internațional se constituie în cel mai important for de reprezentare al oamenilor de afaceri români în ultimii 150 de ani. Este o exponentă a economiei libere de piață care a contribuit esențial atât la dezvoltarea mediului de afaceri, dar și a României.

IMPORTANȚĂ & ROL

Susținem și apărăm interesele membrilor noștri

CCIA Argeș a avut de la bun început un rol activ în susținerea mediului de afaceri. Încă de la înființarea sa, în 1864, Camera a fost un mediator între autorități ale statului și oameni de afaceri.

Camera de Comerț a fost dintotdeauna o voce puternică, incisivă, a mediului de afaceri, un factor activ și implicat în toate subiectele de interes economic local. De asemenea, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș s-a implicat în mod activ în toate acțiunile și dezbaterile legate de proiecte și demersuri de interes local.

De la bun început, fiind conștientă de rolul său de factor esențial în diseminarea de informații, Camera de Comerț s-a constituit într-un partener, un colector și un furnizor de informații de la și către membrii noștri, o punte de legătura între mediul de afaceri și instituții ale statului, actori economici, o sursă de informații și servicii pentru cei interesați.

CE NE PROPUNEM PENTRU AFACERILE MEMBRILOR NOȘTRI?

Dorim să fim furnizorul de servicii cât mai complexe pentru mediul de afaceri – să devenim un reper pentru servicii de informare, consultanță (mai ales pe problema fondurilor europene) etc.
Suntem implicați și dorim să ne implicăm în mod real și constructiv în demersuri alături de parteneri (publici sau privați) care să aibă ca și finalitate informarea, creșterea și dezvoltarea mediului de afaceri.
Ne propunem să perseverăm în a crea evenimente și oportunități de informare cât mai diversificate și cât mai precise pentru mediul de afaceri. De asemenea, ne propunem să fim din ce în ce mai implicați în a colecta și transmite mai departe către factorii interesați/de decizie, poziția mediului de afaceri argeșean; în acest sens vizăm crearea și dezvoltarea parteneriatelor cu instituții de interes pentru mediul economic (unități de învățământ superior, instituții publice, etc.).
Intenționăm să strângem legăturile și să aducem alături de CCIA Argeș tot ce înseamnă asociații patronale, sindicale, profesionale din principalele domenii de activitate – comerț, servicii, etc, tocmai pentru a da vocii unice a Camerei greutatea de care are nevoie în exprimarea unor poziții de interes general;
Urmărim să promovăm nu doar interesele economice ale mediului de afaceri argeșean, ci în egală măsură și interesele de dezvoltare generală a zonei pe probleme de tipul regionalizării, a proiectelor energetice sau de infrastructură (gen Transfăgărășan, etc).

Deprecated: parse_str(): Calling parse_str() without the result argument is deprecated in /home/cciaarges/public_html/wp-content/plugins/ts-visual-composer-extend/registrations/ts_vcsc_registrations_functions.php on line 190

ISTORIA NOASTRĂ

peste 150 de ani dedicați afacerilor argeșene

ÎNFIINȚARE: România fiind o țară agrară, Cuza și sfetnicul său cel mai apropiat, Mihail Kogălniceanu, au considerat că este necesar să ia măsuri pentru organizarea și stimularea comerțului și industriei. Astfel că, în urma raportului întocmit de Mihail Kogălniceanu, ministru secretar de stat la Departamentul de Interne, Agricultură și Lucrări Publice, Cuza promulgă Legea pentru înființarea camerelor de comerț și industrie, la 30 septembrie 1864.

1864
Alexandru Ioan Cuza

Circonscripţia Camerei din orașul T. Măgurele va cuprinde judeţele Teleorman, Muşcel şi Argeş.

1886
Carol I

Circumscripţiunea II: Judeţul Olt cu 2 membri, Judeţul Teleorman cu 4 membri, Judeţul Argeş cu 8 membri, Judeţul Muşcel cu 2 membri

1918
România Mare

1925: Denumirea și sediul camerei – Pitești, județe componente – Argeș, Muscel și Olt, număr de membri – 30

1949
Direcţiunile comerciale judeţene

Regimul comunist a desființat camerele județene la începutul anului 1949, cu excepția Camerei București. Atribuţiile acestora au fost preluate de „direcţiunile comerciale judeţene” și personalul a devenit salariat al Ministerului Comerțului …

1990
Renașterea sistemului cameral

16 iulie 1990, sala de ședințe a Prefecturii județului Argeș: reprezentanții întreprinderilor industriale, comerciale, prestatoare de servicii, de stat și cooperatiste, ai instituţiilor financiar-bancare, ai administraţiei de stat, ai institutelor de cercetări, precum şi producătorii şi comercianţii particulari, categorie aflată abia în formare, s-au întrunit pentru constituirea CCI Argeş.

Publică in rețele sociale