ARGCOMS

Descrierea societății comerciale

Întreaga tradiție artizanală a zonei s-a concentrat și păstrat la ARGCOMS SCM Curtea de Argeș în domeniul ceramicii populare și utilitare, în sectorul artizanatului textil, prelucrării sticlei pentru podoabe, ornamente și globuri destinate pomului de Crăciun, precum și al confecționării obiectelor din lemn din categoria micului mobilier.

Mâinile măiestre ale artizanilor ARGCOMS SCM, modelează și înobilează lutul, dau viață multicolorelor ornamente pentru pomul de Crăciun, dau culoare costumului popular tradițional, șlefuiesc lemnul Ca organizatie mestesugareasca exista in Curtea de Arges inca din anul 1948, sub numele de “19 Noiembrie”, succesoare fiind cooperativa Tehnica Lemnului. Pana in anul 1955 pe raza orasului, mai ia fiinta inca o cooperativa cu profil de incaltaminte, confectii si tricotaje. In acelasi an cele doua cooperative s-au unificat sub denumirea de “Unirea Mestesugarilor”.

Activitatea de ceramică este asimilată în anul 1966 “atrăgând” meșterii olari din cartierul cu același nume, din cartierul Flămanzești, dar și din comunele limitrofe. Aceasta este diversificată de-a lungul anilor prin lărgirea gamei de produse, perfecționându-se în același timp și forța de munca. O preocupare permanentă a fost și este utilarea secției cu echipamente moderne, performante, dar care să păstreze și specificul tradițional.

Fabrica de globuri din sticlă (ornamente pentru pomul de Crăciun) a luat ființă ca urmare a solicitării acestui produs pe piața S.U.A.

 

În anul 1988 se fac studii de fezabilitate pentru o nouă activitate de mare serie, având în vedere solicitările de pe piața americană, dar și din Europa de vest. În anul 1989, în luna august se face prima livrare de globuri în SUA. De atunci și până în prezent s-au expediat pe piață fie la export, fie pe piața internă, peste 70 de milioane de unități de globuri din sticlă.

Globurile din sticlă pentru pomul de Crăciun sunt realizate prin modelarea sticlei, suflare la cald, pictarea-decorarea acestora făcându-se manual, înobilate cu materiale de un efect deosebit.

Începând cu luna august 1991 cooperativă “Avântul” care a luat ființă prin divizare în iulie 1989 din Cooperativa “Unirea Mestesugarilor”, se transformă în societate cooperativă meșteșugărească cu denumirea de ARGCOMS SOCOM, denumire sub care funcționează și în prezent.

Întreaga tradiție artizanală a zonei s-a concentrat și s-a păstrat la ARGCOMS SOCOM în domeniul ceramicii populare decorative și utilitare, în sectorul prelucrării sticlei pentru ornamente de pom de Craciun, al confecționării obiectelor din lemn din categoria mobilierului precum și în sectorul artizanatului textil.

Din anul 2001, societatea cooperativă ARGCOMS fuzionează prin absorbție cu societatea cooperativă ARCOTIN sub acee

 

ași denumire ARGCOMS, preluând și obiectul de activitate al SOCOM ARCOTIN.

Pentru realizarea de contacte cu clienți (actuali și potențiali), dar și pentru promovarea produselor, ARGCOMS SOCOM desfașoară o intensă activitate de marketing, fiind o prezență obișnuită la târgurile și expozițiile de profil din țară și străinătate.

Informații contact:

  • Telefon: + 40 248 721435 / 0724073885
  • Fax:      + 40 248 721309
  • Email: [email protected]
  • Adresă: Adresa: Str. Victoriei nr. 7, cod 115300,
    Curtea de Argeș

către website-ul firmei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *