Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cciaarges/public_html/wp-content/themes/porto/inc/functions/general.php on line 178
Formare profesională & Evaluare competențe • CCIA Argeș

Formare profesională & Evaluare competențe

CURSURI AUTORIZATE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (CCIA Argeș) împreună cu SC INVESTEŞTE ÎN TINE

Venim în sprijinul agenților economici și instituțiilor publice care au obligația să organizeze Servicii voluntare sau private pentru situații de urgenţă conform ordinului MAI nr. 96/2016, prin organizarea următoarelor programe de formare profesională:

curs-sef-serviviu-voluntar-privat-pentru-situatii-de-urgenta
Șeful Serviciului Voluntar/ Privat pentru Situații de Urgență deține competențe privind organizarea și planificarea activităților pentru situații de urgență, controlul activității subordonaților din cadrul serviciului și instruirea altor categorii de personal.
curs-servant-pompier
Programa de curs şi numărul de ore (160) sunt realizate în conformitate cu Standardatul Ocupaţional şi Programa Cadru şi au fost aprobate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, fiind structurată pe 6 discipline conform standardului ocupațional, după cum urmează:
curs-inspector-protectie-civila
Inspectorul de protecţie civilă este specialistul încadrat la nivelul municipiilor, oraşelor, comunelor, instituţiilor publice şi al operatorilor economici nominalizaţi în clasificarea din punct de vedere al protecţiei civile în funcţie de tipurile de riscuri specifice.
CURSURILE SUNT AUTORIZATE de Autoritatea Naţională pentru Calificări (fostul CNFPA) și AVIZATE de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Care sunt avantajele participării la curs?

 • pregătirea la un nivel profesional pentru a susţine cu succes acest gen de activitate
 • lectorii care susţin aceste cursuri sunt profesionişti cu experienţă practică şi teoretică
 • certificatele de absolvire sunt recunoscut naţional şi internaţional
 • program de curs flexibil
 • plata în rate şi multe alte avantaje

 Ce tip de diplomă obţin dupa absolvirea cursului?

 1. După absolvirea cursului se eliberează un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale, însoţit de suplimentul descriptiv care atestă competenţele dobândite.
 2. Certificatul de absolvire are recunoaştere internaţională dacă este tradus şi apostilat.

În conformitate cu Legea nr. 307/ 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, Normelor Generale de apărare împotriva incendiilor aprobate cu O.M.A.I nr.163/2007, O.M.A.I. nr. 96/2016 pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență  și în conformitate cu Normele Metodologice de aplicare a prevederilor O.G. nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, republicată, personalul de specialitate din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, poate fi încadrat în muncă sau în serviciu, după caz, numai după obţinerea unui certificat de compeţente profesionale (certificat de absolvire – curs autorizat ANC şi avizat IGSU).


Pentru înscrieri și informații suplimentare

Grațiela BRĂNESCU

 • Mobil: 0731031056
 • Telefon: 0248219200
 • Fax: 0348439408
 • Email: gratiela.branescu@ccia-arges.ro

Publică in rețele sociale