Sesiunea de informare AJOFM, 10.03.2022

La solicitarea membrilor Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș,  joi 10 martie 2022 am organizat la sediul nostru din Bd. Republicii nr. 63 o masă rotundă la care au participat din reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Argeș – Domnul Director Nicolae Bădescu și Doamna Consilier Juridic Cristina Cotescu și reprezentanți ai mai multor companii din Județul Argeș – Lear Corporation, Nidec Motor Company, Subansamble Auto, Zaris Autocom, METABET, Draexlmaier, Sogefi, New Design Composite.

Întâlnirea a fost moderată de  Președintele CCIA Argeș, Domnul George Caval.

Reprezentanții AJOFM Argeș au prezentat detalii referitoare la Sistemul Electronic de Mediere a Muncii – modalitatea de acces a aplicației, precum și detaliile și avantajele accesării acesteia (via site-ul AJOFM – www.anofm.ro )

De asemenea, au fost prezentate și informații legate de numărul de șomeri (cca 7.500 persoane) aflați în baza de date a AJOFM Argeș, precum și detalii referitoare la ucenicia la locul de muncă și măsuri de stimulare a angajării.

La solicitarea reprezentanților HR prezenți s-au prezentat informații cu privire la plata șomajului tehnic (care, după încheierea stării de alertă se va plăti doar până la data de 8 martie, inclusiv) precum și aspecte legate de Kurtzarbeit (care este prevăzut să se plătească încă 3 luni după data de 9 martie).

A fost unanim exprimată opinia că ar trebui să se găsească un cadru legal care să permită continuarea Kurtzarbeit cel puțin până la sfârșitul anului, date fiind provocările cărora trebuie să le faca față agenții economici (criză materii prime, energie, situația din Ucraina, etc).

Întâlnirea a fost un foarte bun prilej de a ne cunoaște mai bine, de a ne comunica problemele cu care ne confruntăm și de a încerca să găsim împreună soluții la acestea.

Ca reprezentanți ai mediului de afaceri argeșean, vom continua să organizăm astfel de întâlniri cu reprezentanți ai deconcentratelor din Argeș, pentru că numai astfel o să putem să vă prezentăm informații de calitate și de actualitate.